Cryolipolyse - vet bevriezen

Een cryolipolyse behandeling is een zeer effectieve methode tegen ongewenste vetophopingen. Heeft u last van bepaalde probleemzones, waar u het vet moeilijk krijgt? U kunt het laten bevriezen en het op deze manier kwijtraken.

Deze behandeling is uitermate geschikt voor ongewenst vet op onder andere de buik, heupen en de rug. Een voordeel van cryolipolyse is dat u geen operatie hoeft te ondergaan. Het resultaat van de behandeling wordt na ongeveer 3 weken al zichtbaar.

Cryolipolyse - de ingreep

De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal CoolSculpting-apparaat. Ter bescherming van de huid wordt er een folie over het behandelgebied gelegd. Vervolgens wordt het apparaat op de huid met folie bevestigd. Hierna zal het apparaat een deel van de huid “opzuigen” tussen twee verkoelende panelen. Wanneer dit stuk van je huid vacuüm is gezogen in het apparaat, zal het apparaat aangezet worden. De verkoelende panelen worden dan geactiveerd.

De temperatuur van de huid zal verlaagd worden tot 4 graden Celsius. Vetcellen zullen afbreken bij temperaturen lager dan 9 graden Celsius, wat de behandeling een goede effectiviteit geeft.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de gebieden die behandeld moeten worden. De behandelduur kan hierdoor nogal uiteenlopen, van zo'n 3 kwartier tot wel 3 uur.

De CoolSculpting apparatuur is zo uitgedacht dat het omliggende huidweefsel niet wordt beïnvloed door de koude. Bovendien wordt er bij deze behandeling geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën die het weefsel beschadigen. Alleen het vet wordt aangepakt.

De CoolSculpting-behandeling zelf wordt meestal als volledig pijnloos ervaren. Wel kan er een gevoel van druk en koude waar te nemen zijn, maar dit wordt over het algemeen niet als vervelend ondervonden. Tijdens de behandeling je lezen, muziek luisteren of zelfs een dutje doen.

Belangrijk is dat je op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding draagt. Afhankelijk van de gebieden die behandeld worden, kunnen deze kleren aangehouden worden (buik) of moeten deze alsnog uitgetrokken worden (benen, billen).

Voor wie is cryolipolyse een geschikte behandeling?

Of cryolipolyse de meest geschikte behandeling is voor jou, hangt erg af van je persoonlijke situatie. Cryolipolyse is vaak een zeer geschikte ingreep wanneer er kleinere hoeveelheden vet dienen te worden verwijderd. Met cryolipolyse worden goede resultaten behaald bij de heupen, de buik en de rug.