Wat is het effect

Gezond eten, voldoende beweging en gericht sporten is normaliter het devies voor een gezond en sterk lichaam. Echter zijn er veel mensen waarbij het niet lukt om de laatste paar kilo's er af te krijgen voor het behalen van hun streefgewicht, of vinden ze dat zij op een bepaalde plaatsen te veel lichaamsvet hebben. Hypoxi claimt dat je met zijn methode de vetreductie relatief goed kunt specificeren op een specifiek lichaamsgebied. De methode is met name gericht op de zogenoemde probleemgebieden: bovenbenen, billen, heupen en (onder)buik.

Hypoxi claimt naast vetreductie ook de oplossing te zijn voor cellulite. (Met de term cellulite wordt een (onschuldige) bobbelige structuur in huid en bindweefsel bedoeld, iets wat ook kan worden aangeduid als cellulitis. Deze cellulite, cellulitis of sinaasappelhuid is niet te verwarren met een onderhuidse infectie van het bindweefsel die met de dezelfde (medische) term cellulitis word aangeduid.)


Vetverbranding, wisseldruk en voeding

Hypoxi werkt met diverse apparaten die elk een ander doel en een andere werking hebben. De apparaten waarmee een Hypoxi-training kan worden uitgevoerd omvatten echter dezelfde drie aspecten: een vetverbrandingstraining, een gerichte vacuümbehandeling en uitgebalanceerde voedingsinname.


Vetverbrandingstraining

Een training volgens de Hypoxi-methode gaat nooit gepaard met intensief sporten, maar juist met bewegen op een laag inspanningsniveau. Volgens Hypoxi zorgt zijn training voor een hoge mate van doorbloeding in gebieden van vetophoping (vaak in billen en dijen). Door deze verhoogde doorbloeding en de hierbij horende extra warmtewerking zal er tijdens de training, en tot 8 uur na de training, een hoge mate van vetverbranding plaatsvinden in de specifiek getrainde lichaamsgebieden.

 

Vacuümbehandeling

De te trainen lichaamsdelen worden blootgesteld aan lichte, wisselende druk. De wisseldruk wordt gecreëerd door het afwisselende gebruik van vacuüm (negatieve druk) en compressie (positieve druk), hierdoor zou aangetast weefsel worden gestimuleerd en de bloedsomloop worden geïntensiveerd. Hypoxi geeft aan dat gedurende de vacuümfase extra bloed in het vetweefsel en de huid wordt gezogen waardoor de toevoer van voedingsstoffen in deze gebieden wordt versterkt. Tijdens de compressiefase worden het bloed en de vloeistoffen weer afgevoerd.

 

Voedingsadvies

Om een optimaal resultaat te verkrijgen is het van belang op de dag van de Hypoxi-training een voedingsvoorschrift te volgen. Voorafgaande de training moet je koolhydraat-rijke producten eten, deze zijn nodig om vetzuren te kunnen verbranden. Na de training moet je eiwit-rijke producten eten om het effect van de Hypoxi-training zo lang mogelijk te laten werken. Verder moet je op de trainingsdag voldoende groenten en fruit eten en minimaal 2 liter water drinken.

Welke apparaten en methoden zijn er

Een Hypoxi-training kan worden uitgevoerd op een aantal verschillende apparaten, elk met een eigen trainingsdoel. Elke training duurt in de meeste gevallen 20 à 30 minuten.


Hypoxi Vacunaut & PressureSuit


Deze methode maakt geen gebruik van een cabine om de drukomstandigheden te reguleren, maar van een pak. Dit pak noemt men een PressureSuit en kan, net zoals de cabine, afwisselend positieve (compressie) en negatieve (vacuüm) druk creëren. Tijdens de training loop je in dit pak op een loopband die op een relatief lage intensiteit staat ingesteld. Met deze methode train je met name het maag- en heupgebied.


Hypoxi-Dermology


De Hypoxi-Dermology is de enige methode die niet (deels) is gericht op vetverbranding, maar wordt ingezet om de huid strakker te maken. Ook bij deze methode maak je gebruik van het PressureSuit, maar in plaats van te lopen lig je hierbij op een bank die men HD Comfort Couch noemt. Het pak behandelt 400 verschillende lichaamsgebieden tegelijkertijd volgens dezelfde wijze van druk-regulering. Hypoxi claimt dat met name deze methode zeer effectief is tegen cellulitus.

Voor wie is het

Hypoxi geeft aan dat zijn trainingsmethoden geschikt zijn voor nagenoeg iedereen die wil afvallen of een strakkere huid wil hebben. Aangezien de trainingen op specifieke lichaamsgebieden gericht zijn, vooral bovenbenen, heup en maag, lijkt Hypoxi met name geschikt voor personen die één of meerdere van deze specifieke gebieden ''aan wil pakken''. Bij geen enkel apparaat claimt Hypoxi dat er (grootschalige) vetverbranding binnen het gehele lichaam plaatsvindt.

Wanneer je een aandoening of letsel hebt aan je vaatstelsel of lijdt aan een bot- of spierziekte, kan het verstandig zijn om voorafgaande de training te overleggen met een medisch specialist of huisarts. Wanneer je zwanger bent is Hypoxi-training bij de meeste aanbieders niet toegestaan.